ENERGETIKA: Rezort hospodárstva vyplatil v rámci prvého kola energodotácií viac ako 77 mil. eur

NETKY.SK • 10 Január 2023, 08:30 • 2 min
ENERGETIKA: Rezort hospodárstva vyplatil v rámci prvého kola energodotácií viac ako 77 mil. eur

BRATISLAVA - Ministerstvo hospodárstva SR vyplatilo v rámci prvého kola energodotácií viac ako 77 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na krytie dodatočných nákladov v dôsledku zvýšenia cien energií spustil rezort ešte na začiatku decembra minulého roka. Ako ďalej informuje na sociálnej sieti, celkovo bolo k 22. decembru 2022 doručených 19 280 žiadostí. Počet vyplatených žiadostí dosiahol 13 631.

Štát preplatil spoločnostiam 80 % nákladov nad úrovňou 199 eur za megawatthodinu pri elektrine a 99 eur za megawatthodinu pri plyne. O kompenzáciu sa mohli uchádzať spoločnosti zo všetkých odvetví hospodárstva, ale aj cirkevné organizácie, domovy dôchodcov, športové organizácie. Ministerstvo hospodárstva pritom plánuje vo februári vyhlásiť ďalšiu výzvu. Oprávnené obdobie, ako i ďalšie parametre čerpania spresní rezort v závislosti od vývoja situácie s cenami energií.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies