Kvalitné a funkčné termo prádlo: Pot či zima nemajú žiadnu šancu

NETKY.SK • 25 November 2022, 9:43 • 2 min
Kvalitné a funkčné termo prádlo: Pot či zima nemajú žiadnu šancu

Profesionálni, ale aj rekreační športovci sa snažia docieliť lepších výkonov alebo si len čo najviac užiť čas strávený pri aktivite rôznymi spôsobmi. To sa týka aj oblečenia a nemusí vôbec ísť len o tie kusy, ktoré je navonok vidno.

slovakia

left justify in out

Spodné termo prádlo nemusí len zahriať

 

 

Vonku svieti slniečko a my sa vyberieme trochu si zašportovať. Je to krásna predstava, no nie vždy to vyjde. Rozhorúčené telo a pot, zaváňajú prechladnutím, a to najmä v zime. Preto je potrebné sa správne obliecť. Dnes sú veľmi populárne rôzne funkčné vetrovky či nohavice, tričká sú už samozrejmosťou. Rozmýšľali ste už aj nad tým, čo si dávame ako spodnú vrstvu priamo na telo? Spodné termo prádlo vám môže veľmi pozitívne zmeniť voľnočasové aktivity.

 

E-shop Sportrysy vám termo prádlo ponúka v podobe boxeriek, ženských topov, ponožiek, šortiek, gatiek či podprseniek. Tento typ funkčného oblečenia sa odporúča nosiť pod klasické športové oblečenie. Najčastejšie nájde využitie pri lyžovaní alebo cyklistike, často po ňom siahnu aj turisti. Jeho úlohou je odvádzanie potu od tela, čo dosiahne odparením do vzduchu alebo prechodom do ďalšej vrstvy oblečenia.

 

Pri výbere si dávajte pozor na správny materiál, mal by byť odolný voči baktériám a plesniam či dokonca antialergický. Rozlišujeme ho napríklad podľa toho, v akom období ho využívame.

 

Zima – Termo prádlo je vhodné pri nižšej teplote ako 5 stupňov Celzia. Vďaka termo prádlu sa môže vaše telo naplno sústrediť na športovanie a nie míňať energiu na ohrievanie tela.


Leto – Spodné prádlo do horúčav. Práve vtedy vlhkosť vzduchu a vysoké teploty obmedzujú dýchanie vašej pokožky. Materiál musí byť ľahký a nesmie otláčať mokré či spotené oblečenie a hlavne neškrabať pokožku.


4 Seasons – Takéto termo prádlo nosíme po celý rok ako spodnú vrstvu, ktorá je v priamom kontakte s pokožkou. Malo by disponovať dostatočnými priedušnými a izolačnými vlastnosťami.

 

Za kvalitou do Sportrysy

 

Kvalitné spodné termo prádlo nájdete aj na e-shope Sportrysy.sk. Ide o športový obchod zameriavajúci sa na športovcov a aktívnych ľudí. Na svoje si pri tomto type funkčného oblečenia prídu ženy aj muži. Ich spodné prádlo je vhodné pre aktivity vyvíjané v lete aj zime. Poslúži pri klasických športoch, ale aj outdoorových činnostiach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viky Kriskova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona