Záplavy v Austrálii: Zomrela jedna osoba, evakuovali 500 ľudí

NETKY.SK • 28 December 2015, 08:58 • 2 min
Záplavy v Austrálii: Zomrela jedna osoba, evakuovali 500 ľudí

SYDNEY - Jedna osoba zahynula a ďalšia je nezvestná v dôsledku povodní na severe Austrálie. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie médiá.

slovakia

left justify in out

Záplavy, ktoré sa v Austrálii začali 25. decembra, na Prvý sviatok vianočný, zasiahli rozsiahle oblasti riedko obývaného regiónu južne od mesta Darwin. Z oblasti okolo rieky Daly následne kvôli počasiu evakuovali vyše 500 ľudí. Tamojší obyvatelia zároveň austrálskemu denníku Northern Territory News povedali, že videli, ako morské krokodíly útočia na uviaznuté psy.

 

Podľa vyjadrenia miestnej polície tím, ktorý plánoval v oblasti zachraňovať domáce zvieratá, odišiel krátko po tom, ako z oblasti evakuovali obyvateľov. V neďalekej rieke pritom príslušné orgány zachytili krokodíly veľké až 4,7 metra.

 

Polícia zároveň vyzvala všetkých obyvateľov žijúcich na severe Austrálie, aby sa vyhýbali akýmkoľvek vodným tokom v regióne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies