Západoslovenskí energetici varujú pred podvodníkom

NETKY.SK • 6 Máj 2018, 11:06 • 2 min
Západoslovenskí energetici varujú pred podvodníkom

BRATISLAVA - Spoločnosť Západoslovenská energetika (ZSE) upozorňuje odberateľov elektriny na podvodníka.

slovakia

left justify in out

„V uplynulých dňoch kontaktovali našu spoločnosť viacerí zákazníci s informáciou o podvodnom konaní neznámej osoby, ktorá sa vydáva za zamestnanca spoločnosti,“ uviedla hovorkyňa ZSE Michaela Dobošová. Podvodné konanie podľa nej spočíva v tom, že táto osoba príde do bytu zákazníka pod zámienkou kontroly ističa. Po obhliadke zinkasuje 60 eur.

ZSE sa dištancuje od podobnej aktivity a upozorňuje zákazníkov, aby boli ostražití a v žiadnom prípade na takúto výzvu nereagovali a požadovanú sumu neuhrádzali. „Všetky platby, ktoré súvisia s dodávkou a distribúciou elektriny a plynu, realizujeme vo forme faktúr. Zástupcovia spoločnosti nikdy nevyžadujú úhradu faktúry, alebo iné platby, v hotovosti. Navyše, kontrola ističov je služba, ktorú spoločnosť Západoslovenská energetika ani neposkytuje,“ zdôraznila Dobošová.

Prípady boli zaznamenané v Trenčíne. „Nie je však vylúčené, že sa táto osoba presunie aj do iných regiónov,“ upozornila Dobošová. Podvodník oslovuje najmä seniorov, ktorí sú najzraniteľnejšou skupinou. „Zákazníkom odporúčame, aby si pred tým, ako poskytnú akékoľvek informácie, overili totožnosť osoby. Zástupca spoločnosti musí byť viditeľne označený preukazom,“ konštatovala Dobošová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies