Tajomstvá Biblie: Tieto tri veci v nebi určite nebudú

NETKY.SK • 18 November 2022, 10:00 • 2 min
Tajomstvá Biblie: Tieto tri veci v nebi určite nebudú

Nie každý verí, že existuje nebo, čo je pochopiteľné, keďže ľudstvo dostalo dar v podobe slobodnej vôle, a kto popiera, že je nejaký Boh, ťažko by si pomyslel, že existuje miesto nebesky dokonalé.

slovakia

left justify in out

Áno, píšem o nebi ako o niečom, v čom niet žiadnej nedokonalosti, lebo hoc sme rozdielni a sme aj veriaci a aj neveriaci, aj tak si pri samotnom slove nebo predstavíme nepredstaviteľné. Miesto také vzdialené od všetkého, čo poznáme. Miesto so zlatými ulicami, a s úsmevmi, takými ozajstnými, nie predstieranými. Miesto, na ktorom musí byť úžasné sa ocitnúť.

Nájde sa tam len radosť, spravodlivosť a všetko len to najlepšie, čo nám na um zíde. Čo tam však iste nie je? Tieto tri veci sa tam nielenže nevyskytujú, ale ani reč na ne nepríde, ani pomyslenie.

 

Zmätok

 

V nebi niet nijakého zmätku, tí, čo tam už sú a prechádzajú sa po krásnych územiach, sa viac nemusia trápiť s nepokojom. Dôvod je jednoduchý, je to totiž tak, že v nebi je Boh nablízku tak, ako to na zemi nie je možné, On tam má hlavné slovo a všetci sa Mu klaňajú ako kráľovi. A keďže On sám je pokoj, nesmie tam byť nič, čo by čo i len pripomínalo zmätok.

Boh nedáva chaos, Jeho usmernenia sú vždy priame, nikdy nie dvojaké, nikdy nie neisté. Práve to nám môže pomôcť lepšie žiť už tu na zemi, že Božie slová nás vždy vedú rovno, a akékoľvek rozhodnutie robíme, je dobré si položiť otázku, či máme pokoj. Či voľba, ktorú sa chystáme učiniť, vedie správnym, pokojným smerom, lebo inak sa nám môže stať, že ľahko zablúdime.

 

img

 

Súťaživosť

 

V nebi nie je súťaživosť, nikto sa s nikým nepredbieha. Nikto nie je dotlačený k tomu, aby sa správal nezmyselne, aby na seba kládol privysoké nároky. Od nikoho sa nežiada, aby neustále presviedčal druhých o svojich prednostiach, od nikoho sa nechce, aby si pripadal menej ako ostatní. Nie, v nebi sú si všetci rovní, všetci rovnako milovaní, rovnako hodnotní. Rovnako dôležití.

 

Kríza

 

Do neba sa nedostaví žiadna kríza, ani ekonomická, ani vzťahová, ani energetická, jednoducho nijaká. Nemôže sa prihodiť, že v jeden deň je úžasne a farebne a šťastne, kým na ten druhý sa rozpadáva všetko, čo sa rozpadnúť dá. Nijaké zmeny, ktoré by u človeka vyprovokovali krízu. Nič, z čoho by sa plakalo na zošalenie. Nič, z čoho by boli vrásky. Nič, z čoho by sa nedalo zaspať. Nič, z čoho by sa krútila hlava a srdce bolelo. Nič, z čoho by sa dvíhal žalúdok. Len Boh a Jeho najlepší plán. Jeho nebeská dokonalosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies