Zaorálek: Kurz zahraničnej politiky ČR sa nemení

NETKY.SK • 23 November 2014, 14:29 • 2 min
Zaorálek: Kurz zahraničnej politiky ČR sa nemení

PRAHA - Zahraničnopolitická orientácia Českej republiky sa nemení, zdôraznil dnes v pravidelnej relácii verejnoprávnej Českej televízie Otázky Václava Moravca minister zahraničných vecí Lubomír Zaorálek.

slovakia

left justify in out

Súčasne v reakcii na niektoré kontroverzne vnímané vyjadrenia hlavy štátu pripomenul, že zodpovednosť za zahraničnú politiku ČR, ktorej kurz zostáva bezo zmien, nesie vláda a prezident oficiálne jej líniu dodržuje.
      

Šéf českej diplomacie upozornil, že sa pravidelne stretáva s prezidentom Milošom Zemanom a konzultuje s ním témy, na ktoré majú rôzne názory. Môžem Vás ubezpečiť, že i prezident oficiálne líniu dodržuje, zdôraznil a na ilustráciu uviedol nedávny summit Severoatlantickej aliancie (NATO) vo Walese, či rokovania vo Varšave alebo Bratislave.
      

Lubomír Zaorálek však netajil, že s vyjadreniami českého prezidenta o Ukrajine, ktoré odzneli vo vysielaní ruskej televízie, nesúhlasí. Podľa jeho slov však nepoškodili vzťahy s Ukrajinou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies