Žampovci do boja v Beaver Creeku, Andreas aj v zjazde

NETKY.SK • 3 December 2015, 09:39 • 2 min
Žampovci do boja v Beaver Creeku, Andreas aj v zjazde

BEAVER CREEK - Už aj súrodenci Adam a Andreas Žampovci sa čochvíľa dočkajú ostrého pokračovania zjazdárskej sezóny v USA.

slovakia

left justify in out

Počas najbližších troch dní sa v dejisku tohtoročných majstrovstiev sveta v Beaver Creeku uskutočnia troje preteky Svetového pohára alpských lyžiarov. Mladší Andreas absolvuje sezónnu premiéru v piatkovom zjazde, starší Adam bude štartovať v sobotňajšom super G a obaja sa pokúsia zaútočiť na bodované priečky v nedeľňajšom obrovskom slalome. Adam Žampa v tomto ročníku SP už absolvoval úvodný obrovský slalom v Söldene, kde obsadil 29. miesto a získal prvé 2 body do hodnotenia SP.

 

Šéftréner Tomáš Žampa vyjadril spokojnosť s priebehom prípravy na súťaže na americkom kontinente. "Adam intenzívne trénoval v Európe. Naopak, Andreas už je nejaký čas na americkom snehu, a predstavil sa v pretekoch Severoamerického pohára. V súťaži, v ktorej štartovali aj pretekári z prvej tridsiatky Svetového pohára, sa umiestnil na peknom 21. mieste. Verím, že dobrá forma ani jedného z nich neopustí a obidvaja úspešne zabojujú v týchto pretekoch Svetového pohára," uvádza sa v tlačovej správe Slovenskej lyžiarskej asociácie.

Program pretekov Svetového pohára mužov v Beaver Creeku (začiatky sú v SEČ):
piatok 3. decembra: zjazd (18.45 h)
sobota 4. decembra: super G (19.00 h)
nedeľa 5. decembra: obrovský slalom (1. kolo - 17.45 h, 2. kolo - 20.45 h)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies