Zamestnávatelia po správach zo Sociálnej poisťovne doplatili skoro štyri milióny eur

NETKY.SK • 8 Október 2017, 09:32 • 2 min
Zamestnávatelia po správach zo Sociálnej poisťovne doplatili skoro štyri milióny eur

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa odoslala v auguste a septembri zamestnávateľom upozornenia na aktuálny nedoplatok na poistnom za júl tohto roka.

slovakia

left justify in out

Odoslala spolu 34 325 SMS a e-mailov pre 24 683 zamestnávateľov. Ako informoval hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder, správy upozorňovali na dlžné poistné vo výške takmer 23,9 mil. eur.

 

"Na upozornenie zo Sociálnej poisťovne ihneď reagovala časť zamestnávateľov, ktorí doplatili 3 809 662 eur," uviedol. Podľa neho ide takmer o 16-percentnú úspešnosť z celkovej upozorňovanej sumy.

Višváder pripomenul, že rozosielanie správ o aktuálnom nedoplatku je ústretová služba Sociálnej poisťovne. "Sociálna poisťovňa takto upozorňuje odvádzateľov poistného, ktorí majú nahlásené aktuálne mobilné číslo alebo e-mail. Prostredníctvom správ zo Sociálnej poisťovne sa o nedoplatku veľmi skoro dozvedia. Rýchlym vyrovnaním dlhu predídu narastaniu penále za každý deň meškania platby a vymáhaniu dlhu," uzavrel hovorca.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies