Zamestnancov sirotinca v Hanoji zatkli za obchodovanie s deťmi

NETKY.SK • 4 August 2014, 11:53 • 2 min
Zamestnancov sirotinca v Hanoji zatkli za obchodovanie s deťmi

HANOJ - Riaditeľa sirotinca pri pagode v centre vietnamského hlavného mesta Hanoj zatkli pre podozrenie z obchodovania s deťmi. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné vyjadrenia polície.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ sirotinca s názvom Bo De, 36-ročný Nguyen Thi Thanh Trang, bol zadržaný v nedeľu spolu s ďalším zamestnancom. Sú obvinení z predaja ročného dojčaťa za 1650 dolárov.

 

Polícia vyšetruje sirotinec už od januára po tom, čo sa s ňou skontaktoval muž, ktorý mal v starostlivosti jedno z detí zo sirotinca. Napísali to vietnamské noviny Thanh Nien.

 

Muž uviedol, že on i jeho manželka sa starali o dieťa, ktoré sa ocitlo v sirotinci v októbri 2013. Riaditeľ Trang však manželov požiadal, aby dojča vrátili, pretože na návštevu zariadenia prídu predstavitelia úradov.

 

Keď si manželia potom chceli dieťa vziať znovu domov, riaditeľ im údajne oznámil, že sa po chlapca vrátila jeho matka.

 

Predaj dieťaťa sa vo Vietname trestá tromi až desiatimi rokmi väzenia. Každá takáto trestná činnosť, ktorá sa týka viac ako jedného dieťaťa, môže vyústiť do doživotného väzenia.

 

Spomínaný sirotinec sa stará o stovky detí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies