Prezident Brazílie Bolsonaro uľahčil dekrétom držbu strelných zbraní

NETKY.SK • 15 Január 2019, 18:18 • 2 min
Prezident Brazílie Bolsonaro uľahčil dekrétom držbu strelných zbraní

BOGOTA - Brazílsky prezident Jair Bolsonaro podpísal v utorok dekrét, ktorý zmierňuje prísne podmienky držby strelných zbraní, informovala agentúra DPA. Prezident sa tým pokúša zastaviť nárast kriminality.

slovakia

left justify in out

Krajne pravicový prezident, ktorý zvíťazil vo voľbách v októbri minulého roka, počas predvolebnej kampane sľúbil vyzbrojiť obyvateľstvo s cieľom znovu nastoliť v krajine zákon a poriadok.

 

"Ľudia sa rozhodli kúpiť si strelné zbrane a muníciu a my im to nesmieme odopierať," povedal Bolsonaro.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jair M. Bolsonaro (@jairmessiasbolsonaro),

 

Dekrét predĺžil platnosť registrácie strelnej zbrane z troch na päť rokov. Ľudia žijúci v oblastiach s vysokou mierou trestnej činnosti a vlastníci podnikov budú mať k strelným zbraniam uľahčený prístup a vlastníctvo si už nebude vyžadovať povolenie od federálnej polície.

 

img

 

V Brazílii zomrelo v roku 2017 násilnou smrťou viac ako 63.000 ľudí, čo bol 2,9-percentný nárast v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Približne 60 % obyvateľov krajiny však proti uvoľneniu legislatívy v oblasti vlastníctva zbraní protestuje. Bezpečnostní experti v krajine namietajú, že viac zbraní spôsobí nárast násilia, uviedol na svojom webovom portáli denník The New York Times.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies