Zamestnanci utečeneckého tábora na Lesbose hrozia štrajkom

NETKY.SK • 7 September 2018, 17:33 • 2 min
Zamestnanci utečeneckého tábora na Lesbose hrozia štrajkom

ATÉNY - Zamestnanci utečeneckého tábora Moria na gréckom ostrove Lesbos vstúpia v súvislosti s preplnenosťou tohto zariadenia v sobotu do čiastočného a v pondelok do totálneho štrajku.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom v piatok grécke i francúzske médiá.

 

Cieľom zamestnancov je dosiahnuť zníženie miery preplnenosti zariadenia s pôvodnou kapacitou 3100 osôb, v ktorom sa v súčasnosti tiesni takmer 8400 ľudí.

 

Rôzne medzinárodné inštitúcie už skôr poukazovali na nedôstojné pomery, v akých sú nútení v tomto zariadení žiť ľudia hľadajúci útočisko v členskej krajine Európskej únie.

 

Vážnosť situácie priznal v reakcii na žiadosť o pomoc miestnych úradov na Lesbose aj grécky minister pre prisťahovalectvo Dimitris Vitsas.

 

Vládny činiteľ však súčasne priznal, že napriek jestvujúcej dohode EÚ-Turecko pokusy o dlhodobé riešenie situácie na Lesbose ďalej sťažuje neustály migračný tlak utečencov prichádzajúcich od tureckého pobrežia.

 

Vitsas na ilustráciu uviedol, že aj keď sa v období od 1. mája do 30. augusta podarilo zo spomínaného ostrova prepraviť na grécku pevninu 3950 osobitne na pomoc odkázaných utečencov, v rovnakom čase dorazilo na ostrov 5450 nových migrantov. Za takýchto okolností Grécko trvá na nevyhnutnosti prerozdelenia utečencov, zdôraznil minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies