Las Vegas zdolalo Dallas 6:0, o Stanleyho pohár zabojuje proti Floride

NETKY.SK • 30 Máj 2023, 08:15 • 2 min
Las Vegas zdolalo Dallas 6:0, o Stanleyho pohár zabojuje proti Floride

DALLAS - Hokejisti Vegas Golden Knights si po druhý raz vo svojej šesťročnej histórii zahrajú finále NHL. Postup si vybojovali po výhre nad Dallasom Stars 6:0 a v sérii triumfovali 4:2.

slovakia

left justify in out

Hokejisti Vegas Golden Knights si po druhý raz vo svojej šesťročnej histórii zahrajú finále NHL. Postup si vybojovali v noci na utorok, keď v šiestom zápase finále Západnej konferencie zvíťazili nad Dallasom Stars 6:0 a v sérii triumfovali 4:2. O Stanleyho pohár sa pobijú s Floridou, prvý zápas je na programe zo soboty na nedeľu vo Vegas.

 

Vegas sa dostalo do finále aj vo svojej prvej sezóne v profilige v roku 2018, v ňom však nestačilo na Washington. Florida sa do svojho jediného predošlého finále NHL dostala v roku 1996, v ňom prehrala s Coloradom.

 

V šiestom dueli na klzisku Dallasu potiahol Golden Knights švédsky center William Karlsson, keď zaznamenal dva góly. Brankár Adin Hill predviedol 23 úspešných zákrokov, jeho spoluhráči Keegan Kolesar, Michael Amadio a William Carrier zaznamenali gól a asistenciu

 

zostrih zápasu Las Vegas - Dallas



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies