Zákon o hlásení polohy sa stal hitom: Pozrite si najvtipnejšie obrázky!

NETKY.SK • 17 Máj 2013, 17:10 • 2 min
Zákon o hlásení polohy sa stal hitom: Pozrite si najvtipnejšie obrázky!

BRATISLAVA - Novela zákona o nahlásení dlhodobého pobytu z dielne vládneho Smeru sa stala hitom na internete. Vtipné obrázky zaplavili internet hneď potom ako média zverejnili, že parlament túto novelu pripomínajúcu praktiky minulého režimu schválil.

slovakia

left justify in out

Z novely zákona o hlásení pobytu a registri obyvateľov vyplýva povinnosť nahlásiť ohlasovni v mieste trvalého bydliska plánovaný pobyt v zahraničí, ktorý presiahne tri mesiace. Novelu schválil parlament vo štvrtok, čo vyvolalo vo verejnosti kritické reakcie.

Na internete sa objavilo množstvo vtipných obrázkov ironizujúcich práve tentozákon. Obrázky jednoznačne vyjadrujú nespokojnosť Slovákov s prijatou novelou. Na facebooku zas vznikli dve skupiny „Dobrý občan plní želania svojej vlády dôsledne“ „Uvedomelí občania hlásia ministrovi Kaliňákovi svoju polohu“, kde ľudia vtipne vyjadrujú svoju nespokojnosť s novým zákonom.

Kaliňák dnes na tlačovej besede zákon obhajoval a upresnil, kedy môže byť občanovi po nenahlásení pobytu udelená pokuta. Pokuta hrozí podľa Kaliňáka v prípade, že nastane nenahlásením pobytu škoda. Výška sankcie je maximálne 33 eur. Kaliňák tvrdí, že za toto pokutu doteraz nikto nedostal. Vo väčšine prípadov, keď sa ľudia po návrate sťažujú, ľudia uznajú, že to bola ich chyba, mienil.

Novelou zákona podľa Kaliňáka zdôraznili jednak povinnosť nahlasovania a zároveň zjednodušili samotné nahlasovanie. To by sa malo dať časom robiť aj cez internet. Nebude tak nevyhnutné ísť na ohlasovňu v mieste trvalého pobytu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies