Začína sa s investíciou výskumno-vývojového centra, neskôr pribudnú aj výrobné haly

NETKY.SK • 12 November 2020, 17:48 • 2 min
Začína sa s investíciou výskumno-vývojového centra, neskôr pribudnú aj výrobné haly

Súčasťou dobre fungujúceho hospodárstva sú aj investície. Jedna veľmi dôležitá sa chystá na Záhorí.

slovakia

left justify in out

V senickom priemyselnom parku sa pre firmu Mahle Behr Senica začalo so stavbou výskumno-vývojového centra. Súčasťou objektu budú aj výrobné haly.

 

 

Najprv sa vytvorí výskumno-vývojové centrum, kde sa uplatnia vysokokvalifikovaní inžinieri. Potom bude nasledovať stavba výrobných hál. Tie budú mať veľkosť až 20-tisíc štvorcových metrov. Vyrábať sa tu budú klimatizačné jednotky do automobilov.

 

Toto nové výskumno-vývojové centrum, ktoré sa bude zameriavať na vývoj klimatizačných jednotiek podporila aj vláda. Firma dostane pomoc formou príspevku na vytvorenie pracovných miest, a to až vo výške 1,3 milióna eur. Do roku 2023 tu plánujú zamestnať 79 ľudí. Investičné a mzdové náklady budú vyššie ako 6 miliónov eur.

 


"Veľmi pozorne sme sledovali prípravu tejto významnej investície a intervenovali za jej podporu. Takáto investícia je mimoriadne kľúčová z dôvodu, že okrem vytvorenia počiatočných viac ako 70 inžinierskych miest strategicky zabezpečuje udržanie výroby klimatizácií pre automobilový priemysel v Senici. V súčasnosti ide o 400 až 500 pracovných miest," prezradil senický primátor Martin Džačovský.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies