Záchranári objavili neďaleko Líbye na lodi plnej migrantov 13 mŕtvych tiel

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 13:16 • 2 min
Záchranári objavili neďaleko Líbye na lodi plnej migrantov 13 mŕtvych tiel

RÍM - Trinásť mŕtvych tiel objavili záchranári na lodi plnej utečencov pri líbyjskom pobreží, pričom ďalších 500 migrantov sa z lode podarilo zachrániť.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyjadrenia hovorcu talianskej pobrežnej stráže. Detaily ohľadom smrti utečencov neboli bezprostredne známe.
     

Na pomoc plavidlu sa v pondelok večer vydala írska námorná loď pôsobiaca v Stredozemnom mori v rámci misie Triton a ešte jedna loď, vedená medzinárodnou humanitárnou organizáciou Lekári bez hraníc. Plavidlo lokalizovali približne 80 kilometrov od líbyjského pobrežia.
     

Hovorca talianskej pobrežnej stráže uviedol, že príslušné úrady sa doposiaľ nerozhodli, kam zachránených migrantov umiestnia. 
     

Tento rok dosiahlo brehy Európy už približne 150.000 migrantov, pričom väčšina z nich doplávala do Talianska a Grécka. Podľa údajov Svetovej organizácie pre migráciu (IOM) tieto cesty zároveň neprežilo viac ako 1900 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies