Záchranári našli telá všetkých 43 obetí leteckého nešťastia

NETKY.SK • 8 September 2011, 18:47 • 2 min
Záchranári našli telá všetkých 43 obetí leteckého nešťastia

Záchranári našli telá všetkých 43 obetí leteckého nešťastia

slovakia

left justify in out

img

Po leteckom nešťastí pri stredoruskom meste Jaroslavľ našli záchranári telá všetkých 43 obetí. Dosiaľ tiež identifikovali 16 mŕtvych vrátane siedmich cudzincov, oznámilo dnes dopoludnia ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.
      Mená identifikovaných nezverejnili. Lietadlo Jak-42 sa s členmi hokejového tímu Lokomotiv Jaroslavľ zrútilo v stredu krátko po štarte z miestneho letiska na brehu rieky Volga. Medzi obeťami je aj slovenský hokejista Pavol Demitra. Haváriu prežili dvaja zo 45 ľudí na palube; podľa nemocnice boli naďalej v kritickom stave.
      Pred miestnou pravoslávnou katedrálou sa dnes ráno zhromaždili stovky obyvateľov mesta, mnohí so šálmi Lokomotivu. V Jaroslavlianskej oblasti vyhlásili tri dni smútku.
      Vyšetrovatelia medzitým pokračovali v pátraní po čiernych skrinkách lietadla zničeného lietadla, ktoré pravdepodobne skončili vo vode. Hovorca vyšetrovacej komisie pre agentúru RIA Novosti povedal, že na miestne nehody nenašli žiadne stopy po výbušninách.
      Predstaviteľ ministerstva dopravy Valerij Okulov uviedol, že vyšetrovanie sa zameriava na možnosť technickej poruchy i ľudského faktora. Poprel zároveň tvrdenia, že lietadlo nemalo dostatočnú dráhu pre vzlet - jaroslavlianske letisko má trikrát dlhšiu dráhu ako Jak-42 potrebuje. Okulov dodal, že v čase havárie boli poveternostné podmienky "normálne": viditeľnosť desať kilometrov, vysoká oblačnosť a slabý vietor.
      Zdroje z letiska a leteckého odvetvia pre ruské médiá označili za pravdepodobnú príčinu havárie zlyhanie jedného z motorov pri štarte. Lietadlo však mohlo mať aj nekvalitné palivo a nenabralo dostatočnú rýchlosť.
Zdroj: TASR/Ria Novosti, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies