Záchranári kvôli kolapsovým stavom z tepla zasahovali aj v nedeľu, 126-krát

NETKY.SK • 2 Júl 2012, 11:04 • 2 min
Záchranári kvôli kolapsovým stavom z tepla zasahovali aj v nedeľu, 126-krát

Záchranári kvôli kolapsovým stavom z tepla zasahovali aj v nedeľu, 126-krát - Zaujímavosti Záchranári museli pre horúčavy pomáhať aj v nedeľu (1. 7.

slovakia

left justify in out

img

Záchranári museli pre horúčavy pomáhať aj v nedeľu (1. 7.) viacerým ľuďom. Podľa hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Borisa Chmela bolo ku kolapsom celkovo 126 výjazdov.

Šesťdesiatosem pacientov museli po prvotnom ošetrení previezť do nemocnice. Najviac kolapsových stavov z tepla sa zaznamenalo v Bratislavskom kraji, naopak, najmenej v Košickom. Vysoké teploty spôsobili problémy 66 ženám, 57 mužom a trom deťom.

Celkovo tak za víkend záchranári pomáhali 241 ľuďom, ktorí skolabovali v dôsledku vysokých teplôt. Tie zasiahli celé Slovensko a majú pretrvávať aj naďalej. Odporúča sa preto klásť zvýšený dôraz na dodržiavanie pitného režimu, treba sa tiež vyhýbať zvýšenej fyzickej námahe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies