Začal sa prevoz tiel Britov zabitých pri útoku v Tunisku, potrvá niekoľko dní

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 15:06 • 2 min
Začal sa prevoz tiel Britov zabitých pri útoku v Tunisku, potrvá niekoľko dní

LONDÝN - Británia dnes začala s prevozom telesných pozostatkov obetí minulotýždňového teroristického útoku v tuniskom letovisku. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Lietadlo britského kráľovského letectva odletelo do Tunisu, kde na medzinárodnom letisku Tunis-Carthage naloží telá a dopraví ich na leteckú základňu Brize Norton v Oxfordshire ležiacu severozápadne od Londýna.
     

Britský premiér David Cameron dnes v parlamente uviedol, že počet potvrdených britských obetí útoku v Súse vzrástol na 27 a očakáva, že ešte stúpne. Britská vláda predtým odhadla, že konečný počet bude okolo 30, uviedla agentúra Reuters.
     

Všetky kroky potrebné k prevozu boli dokončené a telá obetí sú pripravené na návrat do domovských krajín, citovala agentúra Reuters hovorcu tuniského ministerstva zahraničných vecí.
     

Všetci zranení Briti vrátane štyroch s vážnymi zraneniami už boli prevezení späť do vlasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies