Holandská ambasáda v ČR zrušila plánované podujatie o Slovensku. Dobré vzťahy zostávajú prioritou

NETKY.SK • 7 Marec 2024, 16:20 • 2 min
Holandská ambasáda v ČR zrušila plánované podujatie o Slovensku. Dobré vzťahy zostávajú prioritou

BRATISLAVA - Slovensko oceňuje reakciu Holandska na nedorozumenie a zrušenie plánovaného podujatia. Dobré vzťahy s Holandskom zostávajú prioritou.

slovakia

left justify in out

Na základe aktuálnych informácií sa holandská strana, ktorá predtým nedisponovala dostatočnými informáciami o pripravovanom podujatí (na ktorom mala byť na pôde holandského veľvyslanectva v Prahe rozoberaná za účasti veľvyslancov členských štátov EÚ bez pozvania slovenskej veľvyslankyne v ČR vnútropolitická situácia na Slovensku), rozhodla podujatie na pôde svojej ambasády v ČR zrušiť.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR si včera (6.3.2024) pozvalo holandskú veľvyslankyňu, aby ju požiadalo o vysvetlenie, a dnes oceňuje reakciu holandskej strany, berie na vedomie túto informáciu i ospravedlnenie a viac sa tejto téme nebude venovať, pretože Slovenskej republike záleží na dobrých vzťahoch s Holandským kráľovstvom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: MZV SR, Ilustračná fotografia: Budova Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky, (www.mzv.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies