Za vieru zomrie každý rok asi 100 000 kresťanov

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 18:29 • 2 min
Za vieru zomrie každý rok asi 100 000 kresťanov

VATIKÁN - Každý rok zomrie vo svete asi 100 000 kresťanov v súvislosti s ich vierou. Pre vatikánsky rozhlas to v utorok povedal stály pozorovateľ Svätej stolice pri OSN, arcibiskup Silvano Maria Tomasi.

slovakia

left justify in out

Ako problémové oblasti konkrétne spomenul Blízky východ, Afriku a Áziu. "Sú to šokujúce, neuveriteľné čísla," vyhlásil. Kresťania sú podľa Tomasiho nútení opúšťať svoje domovy a v niektorých častiach sveta im ničia a podpaľujú kostoly. Sú tiež obeťami znásilnení, únosov a diskriminácie. Ako príklad uviedol únos dvoch pravoslávnych biskupov v sýrskom meste Halab v apríli tohto roku. "Náboženská sloboda je poznamenaná sektárstvom, netoleranciou, terorizmom a diskriminačnými zákonmi," konštatoval Tomasi. Podobne sa nedávno vyjadril aj tajomník Pápežskej rady pre spravodlivosť a mier Mario Toso, podľa ktorého by sa malo k diskriminácii kresťanov pristupovať rovnakým spôsobom ako k antisemitizmu a islamofóbii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies