Pavol Rusko sa dočkal pojednávania v kauze prípravy vraždy Volzovej. Bude pokračovať v apríli

NETKY.SK • 12 Február 2021, 10:06 • 2 min
Pavol Rusko sa dočkal pojednávania v kauze prípravy vraždy Volzovej. Bude pokračovať v apríli

BRATISLAVA- Súd bude 15. apríla pokračovať v prejednávaní kauzy prípravy vraždy podnikateľky Sylvie Klaus Volzovej.

slovakia

left justify in out

Z rozpisu súdnych pojednávaní na internetovej stránke Ministerstva spravodlivosti vyplýva, že Okresný súd Bratislava II by mal 15. apríla pokračovať v prejednávaní kauzy prípravy vraždy podnikateľky Sylvie Klaus Volzovej. Posledné pojednávanie v tomto prípade sa malo uskutočniť 4. februára tohto roku ale bolo zrušené pre aktuálnu epidemickú situáciu.

 

img


V tomto prípade figurujú bývalý riaditeľ TV Markíza a exminister hospodárstva Pavol Rusko a odsúdení príslušníci podsvetia Mikuláš Černák, Miloš Kaštan a Róbert Lališ, prezývaný Kýbel. Prípad je prejednávaný za sprísnených bezpečnostných podmienok v bratislavskom Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody.

 

img

 

img

 

 

Súviciaci článok nájdete tu: V prípade obvineného exministra Ruska vypovedala Sylvia Volzová

 

Za čím si stojí obžaloba?

 

Podľa obžaloby navštívil Rusko v roku 1997 Mikuláša Černáka v Banskej Bystrici s tým, aby Volzovú uniesli, donútili ju prepísať svoj podiel v spoločnosti Markíza - Slovakia na neho a potom ju odstránili. Rusko obvinenie odmieta.

 

img

 

Ruskove tvrdenia

 

Vo svojej výpovedi pred súdom v máji 2019 pripomenul, že akúkoľvek zmenu vo vlastníckej štruktúre spoločnosti Markíza - Slovakia, ktorú spoluvlastnil s Volzovou, by musela odobriť licenčná rada. Ak by, ako sa tvrdí v obžalobe, Volzovú niekto prinútil prepísať na neho jej podiel a následne by ju zlikvidoval, rada by ju nemohla vypočuť. To totiž podľa Ruska prikazoval zákon. V tom prípade by spoločnosť mohla prísť o vysielaciu licenciu.

 

Týmto je podľa Ruska vyvrátený argument obžaloby, že by z jej smrti mal finančný prospech. „To nemá žiadnu logiku, to by som musel byť psychicky chorý,“ skonštatoval Rusko. Podiel na skutku popiera aj šéf sýkorovcov Róbert Lališ, zvaný Kýbel. Ten mal podľa obžaloby zabezpečiť sledovanie Volzovej. Celá vec sa nakoniec neuskutočnila, keďže Mikuláša Černáka vzali do väzby. Černák s Kaštanom účasť na skutku pripustili a Černák sa Volzovej na pojednávaní v septembri 2019 aj ospravedlnil.

 

img

Pavol Rusko bol spolu s podnikateľom Marianom Kočnerom 12. januára tohto roku právoplatne odsúdený v kauze televíznych zmeniek na 19 rokov väzenia.

 

Článok k tejto téme: Za falšovanie zmeniek si Kočner a Rusko odsedia 19 rokov vo väzení!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies