Za päť mesiacov tohto roka zomrelo alebo sa stratilo 3400 migrantov

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 16:51 • 2 min
Za päť mesiacov tohto roka zomrelo alebo sa stratilo 3400 migrantov

BERLÍN - Pri pokuse prekročiť hranice v rôznych častiach sveta za prvých päť mesiacov tohto kalendárneho roka zomrelo alebo je evidovaných ako nezvestných viac než 3400 migrantov. Informovala o tom dnes Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) s tým, že vyše 80 percent z nich tvoria osoby prichádzajúce do Európy.

slovakia

left justify in out

Citovaný údaj je o 12 percent vyšší oproti rovnakému časovému obdobiu minulého roka, počas ktorého zomrelo alebo sa stratilo 2780 migrantov. Za rok 2015 eviduje IOM celosvetovo celkovo 5400 mŕtvych alebo nezvestných ľudí presúvajúcich sa z rodnej krajiny do cudziny.

 

Najnebezpečnejšou prechodovou cestou pre migrantov je stále plavba cez stredné oblasti Stredozemného mora, ktorú musia prekonávať utečenci smerujúci zo severnej Afriky do Talianska, konštatoval riaditeľ centra IOM pre celosvetovú analýzu migračných údajov Frank Laczko.

 

Nové oddelenie na analýzu dát IOM získava podklady pre svoju činnosť zo 400 úradov po celom svete, ako aj z rôznych medzinárodných organizácií, ktoré pomáhajú pri zhromažďovaní údajov o nezvestných migrantoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies