Vo Francúzsku sa v súvislosti so streľbou na Novom Zélande posilní bezpečnosť na uliciach

NETKY.SK • 15 Marec 2019, 12:39 • 2 min
Vo Francúzsku sa v súvislosti so streľbou na Novom Zélande posilní bezpečnosť na uliciach

PARÍŽ - Na Novom Zélande sa počas dnešného dňa odohrala v dvoch mešitách streľba, pri ktorej prišlo o život 48 ľudí. Francúzi sa preto v záujme bezpečnosti v krajine rozhodli čo najrýchlejšie konať. Ich cieľom bude posilnenie bezpečnosti v okolí náboženských miest. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na ministra vnútra Christopha Castanera.

slovakia

left justify in out

"Zabezpečíme aktívne policajné hliadky okolo náboženských miest" uviedol Castaner na sociálnej sieti.

 

 

"Čo najskôr som preventívne zvolal policajné hliadky a požiadal ich, aby posilnili bezpečnosť pri náboženských miestach v našej krajine. Hliadky budú pohybovať a operovať v blízkosti týchto priestorov."

 

Paľba vnovozélandskom meste Christchurch sa odohrala približne o 13.45 h miestneho času (02.45 h SEČ). Pri útoku teroristického charakteru zahynulo viac ako 40 ľudí a ďalších 20 utrpelo  vážnejšie zranenia. Polícia na mieste činu objavila dve zrejme doma zhotovené výbušné zariadenia, ktoré útočníci umiestnili do automobilov zaparkovaných pred mešitami. miestnej polícii sa podarilo zadržať zatiaľ štyroch podozrivých.

 

https://www.netky.sk/clanok/foto-video-tragedia-na-novom-zelande-australcan-spustil-palbu-v-dvoch-mesitach

 

Premiérka Nového Zélandu Jacinda Ardernová streľbu označila za teroristický čin. Vo Francúzsku žije najpočetnejšia moslimská menšina v západnej Európe. Krajina sa stala terčom krvavých útokov islamistických militantov v rokoch 2015 a 2016. Aj z tohto dôvodu sa západoeurópska krajina stará o zvyšovanie bezpečnostných prvkov v krajine.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies