Pozor! Zmena pravidiel pre cestujúcich z Británie

NETKY.SK • 21 December 2020, 06:07 • 2 min
Pozor! Zmena pravidiel pre cestujúcich z Británie

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva pristúpilo k sprísneniu pravidiel pre tých, ktorí chcú prísť na Slovensko zo Spojeného kráľovstva.

slovakia

left justify in out

K zavedeniu povinnej karantény Slovensko pristúpilo podľa ministerstva zdravotníctva vzhľadom na prítomnosť novej infekčnejšej mutácie koronavírusu vo Veľkej Británii a Juhoafrickej republike, pretože tá nie je detekovateľná niektorými európskymi PCR testami.

 

Podmienky

 

Od 0:00 hod. 21.12. sa zavádza pre všetkých občanov prichádzajúcich z Veľkej Británie povinnosť karantény, ktorá môže byť ukončená až po absolvovaní RT-PCR testu s negatívnym výsledkom.

 

Test musí osoba podstúpiť najskôr  na 5. deň od pricestovania na územie SR. Každý občan prichádzajúci z Veľkej Británie sa musí najneskôr bezprostredne pri vstupe do Slovenskej republiky registrovať na webe korona.gov.sk/ehranica .

Na požiadanie saosoba musí preukázať potvrdením o splnení tejto povinnosti príslušníkom Policajného zboru Slovenskej republiky.

 

 

img

 

 

Všetky laboratóriá na Slovensku, ktoré realizujú RT-PCR testy na ochorenie COVID-19 vedia zachytiť aj túto mutáciu koronavírusu.

V tejto súvislosti Slovensko koordinuje svoje ďalšie kroky s krajinami V4 a zajtra oznámi ďalšie opatrenia.


 "Všetky laboratóriá na Slovensku, ktoré realizujú RT-PCR testy na ochorenie COVID-19, vedia zachytiť aj novú mutáciu koronavírusu," uviedol na sociálnej sieti minister Krajčí.

 

Minister tiež uviedol, že o ďalších sprísneniach sa bude ešte rokovať. Správu budeme aktualizovať.

 

Viac k téme: 

Britániou sa začal šíriť nový druh koronavírusu. Je nebezpečnejší a rýchlejší!


 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies