Z webu s najhľadanejšími zločincami dolapili už štrnástich

NETKY.SK • 29 Júl 2016, 10:59 • 2 min
Z webu s najhľadanejšími zločincami dolapili už štrnástich

BRATISLAVA – Šesť mesiacov od spustenia webovej stránky s najhľadanejšími zločincami v Európe https://eumostwanted.eu sa policajtom jednotlivých členských krajín podarilo vypátrať už 14 osôb.

slovakia

left justify in out

Slovenskí policajti cieľového pátrania dostali od verejnosti osem tipov k hľadaným osobám a vďaka jednej z nich sa v Čechách podarilo vypátrať a zadržať napríklad hľadaného Patrika Š., informoval agentúru SITA hovorca Prezídia PZ Michal Slivka. Na hľadaného muža ešte v roku 2011 vydal Najvyšší súd SR v Bratislave príkaz na dodanie do výkonu trestu. Za založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny si mal odsedieť 23 rokov a štyri mesiace, vlani v auguste mu trest znížili na 21 rokov.

 

Stránka s obvinenými alebo odsúdenými za najzávažnejšiu trestnú činnosť alebo terorizmus je spoločným projektom policajtov združených v ENFAST - európskej siete pracovísk cieľového pátrania. V súčasnosti má 28 národných tímov členských krajín EÚ, ktoré si vďaka nej môžu rýchlo a diskrétne vymieňať potrebné informácie. Dostupná je v 17 jazykoch. Pri pátraní po hľadaných zločincoch môže pomôcť každý, a to aj anonymnou informáciou.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies