Z väznice na Haiti ušli všetci trestanci naraz

NETKY.SK • 13 Február 2019, 07:13 • 2 min
Z väznice na Haiti ušli všetci trestanci naraz

PORT-AU-PRINCE - Na juhu Haiti ušli včera z väzenia všetci väzni.

slovakia

left justify in out

Na slobodu sa 78 zločincov dostalo počas protivládneho protestu, ktorý sa konal neďaleko väzenia.

 

K hromadnému úteku došlo okolo poludnia v nápravnom zariadení v meste Aquin na južnom pobreží Haiti. Presné okolnosti úteku neboli bezprostredne známe.

 

Podľa správ svedkov väzni ušli počas protestu, ktorý sa konal pred policajnou stanicou v susedstve väznice. Demonštranti požadovali odstúpenie prezidenta Jovenela Moiseho, ktorý čelí podozreniam zo zneužívania rozvojových fondov.

 

img

 

Podobné protesty sa konajú od minulého týždňa aj v ďalších haitských mestách a majú čoraz násilnejší priebeh. Za necelý týždeň pri nich zahynulo už najmenej šesť ľudí.

 

Podmienky vo väzniciach na Haiti patria medzi najhoršie na svete. Tamojšie väzenia sú extrémne preplnené a trestanci trpia nedostatkom jedla, hygieny a zdravotnej starostlivosti. Vzhľadom na notoricky pomalé fungovanie justície niektorí z nich čakajú na súdny verdikt za mrežami aj viac ako desaťročie.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies