Z väzenia prepustili odsúdenú dedičku Korean Air, sedela za zdržanie lietadla

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 10:21 • 2 min
Z väzenia prepustili odsúdenú dedičku Korean Air, sedela za zdržanie lietadla

SOUL- Dcéru šéfa spoločnosti Korean Air a jednu z najbohatších žien v Južnej Kórei Čo Hjon-a, ktorá dostala rok väzenia za narušenie bezpečnosti a pravidiel leteckej dopravy, dnes predčasne prepustili na slobodu.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročná bývalá viceprezidentka Korean Air, známa aj pod anglickým menom Heather Cho, strávila za mrežami takmer päť mesiacov v súvislosti s "orieškovou kauzou" z vlaňajšieho decembra, keď zdržala štart lietadla v New Yorku kvôli - podľa nej - zle naservírovaným orieškom.

 

Vo februári 2015 jej v súvislosti s týmto incidentom vymerali rok väzenia nepodmienečne. Odvolací súd dnes síce potvrdil vinu odsúdenej, ale zmiernil jej trest na desať mesiacov s podmienečným odkladom na dva roky.

Miernejší verdikt zdôvodnil odvolací sudca tým, že Čo Hjon-a je matkou malých dvojčiat a že doteraz nemala problémy so zákonom. Obhajoba okrem toho zdôraznila skutočnosť, že odsúdená počas pobytu za mrežami zmenila zmýšľanie a svoj čin úprimne oľutovala.

 

Na základe verdiktu odvolacieho súdu Čo Hjon-a ešte ten istý deň opustila brány väzenia, ale vyjadrenie pre médiá neposkytla.

 

Dedička Korean Air sa 5. decembra krátko po nástupe do lietadla rozčúlila, keď jej letuška v prvej triede doniesla požadované makadamové oriešky v pôvodnom obale a nenaservírovala ich na tanierik.

 

Po emotívnej hádke s letuškou Čo Hjon-a nariadila pilotom, aby sa s airbusom s vyše 200 cestujúcimi na palube, ktorý už roloval na štartovaciu dráhu, vrátili k odletovej bráne newyorského Letiska Johna F. Kennedyho. Tam donútila vedúceho palubného personálu, aby vystúpil z lietadla.

 

Kauza, ktorej médiá dali meno "orieškový hnev", vyvolala rozsiahle pobúrenie juhokórejskej verejnosti a upozornila na vplyv, aký majú v ekonomike krajiny konglomeráty vlastnené bohatými rodinami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies