Vláda zrušila diaľničné známky

NETKY.SK • 12 Február 2020, 12:28 • 2 min
Vláda zrušila diaľničné známky

BRATISLAVA - Diaľničné známky za užívanie vymedzených úsekov ciest by sa mali zrušiť. Vláda v stredu schválila s pripomienkou návrh na zrušenie zákona o diaľničnej známke, ktorý na rokovanie predložil predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Kabinet schválil aj skrátené legislatívne konanie k tomuto návrhu. "Navrhuje sa zrušiť povinnosť úhrady diaľničnej známky za užívanie vymedzených úsekov ciest z dôvodu nedostavanej diaľničnej siete a zvýšenie disponibilného príjmu obyvateľstva," konštatuje sa v dôvodovej správe. Účinnosť sa navrhuje od 1. januára 2021.

 

img

 

Cieľom má byť zvýšenie príjmu obyvateľstva

Naliehavosť prijatia návrhu zákona bola odôvodnená aktuálnou situáciou, ktorá si vyžaduje účinné riešenia v záujme zvýšenia disponibilného príjmu širokých skupín obyvateľstva znížením ich výdavkov na platenie diaľničných známok.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Pellegrini (@peter_pellegrini),

 

Opatrenie bude stáť štát 70 mil. eur

Zámer zrušiť diaľničné známky pre fyzické osoby a právnické osoby s vozidlom do 3,5 tony predstavil v utorok (11. 2.) predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko. Podotkol, že to bola jedna z podmienok mimoriadnej schôdze parlamentu, ktorá sa má uskutočniť. Minister financií Ladislav Kamenický vyčíslil, že toto opatrenie by malo stáť približne 70 miliónov eur.

 

Viac k danej téme sa dozviete v článku "SNS podporí mimoriadnu schôdzu parlamentu len za určitých podmienok"

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❌KONIEC DIAĽNIČNÝM ZNÁMKAM💶🛣🚗 Pokým sa na Slovensku nepostavia diaľnice, tak Slováci nebudú platiť diaľničné známky. Medzi nami a občanmi západu EÚ rozdiel nie je, preto musíme mať cesty ako oni. Nesmieme sa báť si požičať, zmeniť stavebný zákon a zákon o verejnom obstarávaní. Portugalčanom sa to napríklad podarilo. ⚠️Nezačíname, ale kontinuálne pokračujeme v tom, čo sme začali, pretože časť programu sme už splnili. 🤩👍🏻 ℹ️SNS presadila približne 40 svojich zákonov počas tohto volebného obdobia, ktoré pomohli a pomáhajú občanom Slovenska. 👍🏻🇸🇰 PRÁVE PRETO, ✔️VOĽTE ČÍSLO 9️⃣ 😍 SO❤️ ZA RODINU, ZA NÁROD🇸🇰 ✅Podporte nás, dokážeme pre vás viac✅ Pozrite sa, čo všetko sme pre vás spravili a čo ešte urobíme. 📲 www.sns2020.sk #znamka #stop #poplatok #cesta #dialnica #vystavba #slovensko #tema #aktualne #sns #predsedasns #volby2020 #2020 #zakon #politika

Príspevok, ktorý zdieľa 🇸🇰Slovenská národná strana (@sns_sk),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies