Z takmer všetkých násilností v Kolíne sú podozriví ľudia s migračným pozadím

NETKY.SK • 11 Január 2016, 15:00 • 2 min
Z takmer všetkých násilností v Kolíne sú podozriví ľudia s migračným pozadím

KOLÍN - Z takmer všetkých násilností v nemeckom Kolíne nad Rýnom počas silvestrovskej noci sú podozriví ľudia s migračným pozadím, vyhlásil dnes minister vnútra spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko Ralf Jäger. Medzi podozrivými sú podľa neho aj migranti, ktorí prišli do Nemecka v priebehu minulého roka.

slovakia

left justify in out

"Na základe výpovedí svedkov, správy kolínskej polície a popisu spolkovej polície to vyzerá tak, že za trestné činy boli takmer výhradne zodpovední ľudia s migračným pozadím," citovala Jägera agentúra Reuters.

 

"Všetky príznaky poukazujú na to, že išlo o Severoafričanov a ľudí z arabského sveta... Na základe toho, čo momentálne vieme z vyšetrovania, sú medzi podozrivými žiadatelia o azyl, ktorí pricestovali v priebehu minulého roka," dodal Jäger.

 

 

Mnohé ženy pohybujúce sa počas silvestrovskej noci v okolí kolínskej železničnej stanice sa stali obeťami sexuálnych útokov a krádeží, ktoré podľa svedkov páchali muži cudzokrajného výzoru. Skupiny týchto násilníkov sa údajne vyčlenili z približne tisícového davu zhromaždeného v tejto časti Kolína nad Rýnom. Podobné útoky na ženy počas vítania nového roka hlásili aj z ďalších nemeckých miest.

 

Policajnú správu z incidentu a výpoveď svedka na kameru si môžete prečítať TU!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies