Sulík podržal Matoviča, jeho cestu do Moskvy vníma ako snahu sprístupniť Sputnik V tým, ktorí o vakcínu majú záujem

NETKY.SK • 8 Apríl 2021, 12:41 • 2 min
Sulík podržal Matoviča, jeho cestu do Moskvy vníma ako snahu sprístupniť Sputnik V tým, ktorí o vakcínu majú záujem

BRATISLAVA - Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík vníma cestu ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) do Moskvy ako snahu zachrániť vakcínu Sputnik V, respektíve sprístupniť ho ľuďom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedol to na dnešnej tlačovej konferencii s tým, že „čas hrá proti nám”. Vakcína má podľa neho expiráciu v júli. Treba preto konať a Matovič má túto snahu a chce docieliť, aby vakcínu Sputnik V mali k dispozícii čím skôr tí, ktorí chcú.

„Neboli sme nikdy proti dovozu Sputnika. My sme naopak hovorili fajn, dovezme ho, len nech to má kladné hodnotenie zo strany Štátneho ústavu na kontrolu liečiv (ŠÚKL). Tam to momentálne hapruje, ale dúfam, že sa to podarí dotiahnuť do konca,” dodal.

 

Dúfa, že k tomu prispeje aj Matovičova cesta do Moskvy. O jeho ceste sa podľa svojich slov dozvedel dnes. Táto téma sa v stredu 7. apríla na rokovaní vlády neriešila.

 

Súvisiaci článok: Igor Matovič je odhodlaný zachraňovať životy. Urobí všetko preto, aby sa na Slovensku začal používať Sputnik V

 

„Igor Matovič tam nešiel ako minister financií, ale ako bývalý premiér, ktorý sem Sputnik doviezol spolu s bývalým ministrom zdravotníctva. Pokiaľ on dospel k záveru, že najlepšie bude osobné stretnutie, také situácie existujú, a rozhodol sa tam cestovať, tak nevidím teraz dôvod to nafukovať na nejakú veľkú medzinárodnú aféru,” podotkol.

Tlačový odbor ministerstva financií informoval, že sa šéf rezortu dnes v Moskve stretne s výkonným riaditeľom Ruského fondu priamych investícií Kirillom Dmitrievom. Rokovanie sa bude týkať vakcíny Sputnik V.

 

Cieľom pracovného stretnutia je doriešenie technických záležitostí súvisiacich s realizáciou dodávok tejto vakcíny na Slovensko.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies