Z piatich obvinených z útoku kyselinou na dieťa v Británii sú traja Slováci

NETKY.SK • 26 Júl 2018, 06:11 • 2 min
Z piatich obvinených z útoku kyselinou na dieťa v Británii sú traja Slováci

LONDÝN/BRATISLAVA - Z piatich mužov obvinených v stredu v Británii z útoku kyselinou na trojročného chlapca sú traja občania Slovenska.

slovakia

left justify in out

Pred súd sa v stredu postavili Adam Cech (27), Jan Dudi (25) a Norbert Pulko (22), ktorí sú zo Slovenska a žijú v Londýne. Ďalej Afganec Jabar Paktia (41) žijúci v meste Wolverhampton v grófstve West Midlands a 39-ročný otec obete, ktorý takisto žije v grófstve West Midlands. Jeho meno z právnych dôvodov neuviedli.

 

Polícia obvinila mužov zo sprisahania s cieľom spôsobiť ťažkú telesnú ujmu.

 

K útoku došlo v jednom z obchodov v nákupnom centre vo Worcestri v sobotu popoludní. Dieťa hospitalizovali so závažnými popáleninami na tvári a na rukách. V nedeľu ho prepustili, ale ešte nie jasné, či sa neprejavia dlhodobé následky jeho zranení, uviedla polícia, podľa ktorej bol chlapec zámerným cieľom útoku. O možnom motíve nie je nič známe.

 

V Británii zaznamenali nedávno nárast počtu útokov kyselinou, vláda chce preto sprísniť predaj leptavých látok, najmä osobám do 18 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies