Tip na čarovný jesenný výlet: Termálne jazero Kalameny

NETKY.SK • 31 Október 2023, 13:00 • 2 min
Tip na čarovný jesenný výlet: Termálne jazero Kalameny

Ak ste vodný živel a už teraz vám chýba čas strávený počas leta pri vode a vo vode, nezúfajte si! Na strednom Slovensku nájdete rozprávkové miesto, kde si môžete vychutnať kúpanie aj v týchto chladných dňoch.

slovakia

left justify in out

Termálne jazero pri obci Kalameny neďaleko Ružomberka má po celý rok 33 stupňov Celzia a vy môžete zažiť jedinečný pocit, že sa aj uprostred novembrovej pľušte môžete ponoriť do jeho horúcich vôd.

Navyše, nepôjde iba o romantický zážitok. Voda v jazierku je totiž liečivá, obsahuje minerály a priaznivo pôsobí na pohybové ústrojenstvo, takže je možné, že sa z tohto výletu budete vracať plní zážitkov, ale aj nových fyzických síl.

Obec Kalameny leží v Liptovskej kotline pod Chočskými vrchmi a jazierko s termálnou vodou sa nachádza v pôvabnom lesnom prostredí asi 1 kilometer severne od nej. Vzniklo vďaka umelému vrtu v roku 1991.

Na jednej strane jazera vyviera z hĺbky cca 500 metrov voda a vytvára príjemnú fontánku, v ktorej sa môžete nechať pomasírovať. Na druhej strane zasa jazero lemuje potok Kalamenianka.

V blízkosti tohto netradičného celoročného kúpania si môžete odskočiť aj na ďalšie zaujímavé turistické destinácie. Neďaleko je zrúcanina Liptovského hradu, môžete navštíviť Lúčanský vodopád, alebo si to nasmerovať rovno na Veľký Choč (1 611 m), z ktorého sa núkajú nádherné výhľady na okolie.

Neďaleko sa nachádza aj Aqua Park a kúpele Lúčky, ďaleko to nemáte ani do skanzenu Havránok, Múzea Liptovskej dediny či na unikátnu prírodnú pamiatku – Bešeňovské travertíny, nádherné sfarbené kaskádovité vápence.
Nechajte sa zlákať krásami našej prírody a strávte nádherný deň, či víkend na strednom Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies