Z parížskej nemocnice zmizli ochranné kombinézy

NETKY.SK • 23 November 2015, 10:58 • 2 min
Z parížskej nemocnice zmizli ochranné kombinézy

PARÍŽ - Z parížskej nemocnice Necker minulý týždeň zmizlo niekoľko kusov špeciálnych ochranných kombinéz, aké sa používajú napríklad pri kontakte s osobami nakazenými vírusom ebola, informovala televízia BFMTV. Podľa iných médií v sklade chýba aj špeciálna obuv a masky.

slovakia

left justify in out

Správa vyvolala znepokojenie po tom, ako Paríž zažil sériu útokov z 13. novembra, po ktorých sa objavilo podozrenie, že by mohlo dôjsť aj k útokom chemickými a biologickými zbraňami, pred čím varoval francúzsky premiér Manuel Valls.


Parížska nemocnica podala v súvislosti so zmiznutím kombinéz trestné oznámenie.


Špeciálne odevy sa nachádzali v časti skladu, kam je vstup možný len po zadaní kódu - táto nemocnica je totiž pracoviskom, kde hospitalizujú pacientov s podozrením na nákazu vírusom eboly. Tieto priestory sa zvyčajne kontrolujú raz do týždňa. Väčšinu skladu zaberá bežne používaný zdravotný materiál a pomôcky.


V súvislosti s Vallsovým varovaním pred potenciálnymi chemickými a biologickými útokmi francúzsky minister obrany Jean-Yves Le Drian v nedeľu ubezpečil, že boli prijaté všetky dostupné opatrenia na zvýšenie bezpečnosti tzv. citlivých objektov, vrátane napríklad parížskych vodární.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies