Z paluby horiaceho tankera vyzdvihli telá dvoch námorníkov

NETKY.SK • 13 Január 2018, 09:14 • 2 min
Z paluby horiaceho tankera vyzdvihli telá dvoch námorníkov

PEKING - Záchranári vyzdvihli telá dvoch námorníkov z paluby horiaceho iránskeho ropného tankera, ktorý sa minulý týždeň vo Východočínskom mori zrazil s hongkonskou nákladnou loďou.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v sobotu agentúra AP.

 

Telá oboch členov posádky tankera sa našli v záchrannom člne na palube horiacej lode. Záchranári strávili na lodi len približne 30 minút, za ten čas sa im však podarilo zaistiť údaje z dátového záznamníka plavidla a záznamy z bezpečnostných kamier, uviedla čínska televízia CCTV.

 

Tanker Sanchi prevážal z Iránu do Južnej Kórey 136.000 ton ropného kondenzátu v hodnote približne 60 miliónov dolárov. V sobotu (6. januára) podvečer sa približne 260 kilometrov východne od ústia rieky Jang-c’-ťiang zrazil s hongkonskou nákladnou loďou CF Crystal vezúcou náklad obilia zo Spojených štátov.

 

Tanker odvtedy horí a 30 členov jeho posádky, z ktorej väčšinu tvorili občania Iránu, je stále nezvestných. Všetkých 21 členov posádky nákladnej lode sa po zrážke podarilo zachrániť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies