Z brehov Liptovskej Mary zmizne do konca roka desať nelegálnych objektov

NETKY.SK • 7 November 2022, 18:00 • 2 min
Z brehov Liptovskej Mary zmizne do konca roka desať nelegálnych objektov

LIPTOVSKÁ SIELNICA - Z pobrežných pozemkov Liptovskej Mary odstránia do konca tohto roka desať nelegálnych objektov. Ďalšie odtiaľ vodohospodári plánujú odviezť v budúcom roku. Potvrdil to riaditeľ Správy povodia horného Váhu Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Štefan Repa.

slovakia

left justify in out

S prácami začali v pondelok, pomáhal pri nich traktor. "Čierne objekty odstraňujeme z pozemkov SVP. V roku 2019 ich bolo na našich pozemkoch v okolí Liptovskej Mary viac ako 40, momentálne riešime desať z nich, ktoré sme si vytypovali," povedal Repa. Dodal, že práce financuje ich podnik. Ako priblížil vedúci vodnej stavby Liptovská Mara František Németh, z pasportizácie v roku 2018 vyplynulo, že v okolí nádrže stojí celkovo asi stovka nelegálnych objektov. Tie sa nachádzali na pozemkoch SVP, aj na tých súkromných. Výzvy na odstránenie čiernych prístreškov začali vodohospodári vyvesovať pred tromi rokmi. Najvypuklejší problém je podľa Németha pravdepodobne v katastri Liptovskej Sielnice. "Podľa vodného zákona existuje ochranné pásmo vodnej stavby, ktoré má svoju hranicu. V tomto ochrannom pásme nemajú byť umiestňované žiadne stavby," skonštatoval vedúci vodnej stavby Liptovská Mara. Čierne objekty z okolia Liptovskej Mary začali vodohospodári odstraňovať po vzore Domaše, Oravy či Ružína. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies