Film Perinbaba a dva svety bude mať premiéru začiatkom budúceho roka

NETKY.SK • 19 November 2019, 16:45 • 2 min
Film Perinbaba a dva svety bude mať premiéru začiatkom budúceho roka

Režisér Juraj Jakubisko predstavuje po vyše dvoch rokoch práce s rozsiahlou filmovou produkciou prvé zábery zo svojho nového magického príbehu s názvom Perinbaba a dva svety.

slovakia

left justify in out

Film Perinbaba ako vianočná rozprávka vychoval na Slovensku tri generácie. "Stala sa takou populárnou, že sa teší záujmu divákov aj po 35 rokoch," hovorí režisér filmu a ďalej uvádza dôvody, prečo sa po vyše 30 rokoch rozhodol opäť priniesť na filmové plátno známe rozprávkové postavy Perinbabu a Zubatú.

 

"Po celý čas som dostával od divákov listy so žiadosťou, aby som nakrútil pokračovanie. Dlho som váhal," priznáva Jakubisko, ktorý sa však po 35 rokoch rozhodol nakrútiť iný príbeh Perinbaba a dva svety. "Sen vo sne, príbeh v príbehu. Pretože vždy máme možnosť si vybrať jeden z dvoch svetov. Zázraky sa nestávajú iba vo sne, ale i v živote. Ak po niečom skutočne túžime, splní sa nám to," približuje.

 

img

 

Perinbaba a dva svety nie je klasická rozprávka. "Nemám rád príbehy, v ktorých hlavný hrdina sedí po celý čas za pecou, potom strčí každého do vrecka a pečené holuby mu padajú len tak... Deti by mali mať vzory v ľuďoch, ktorí cieľavedome a vlastným pričinením dosiahnu svoje šťastie," podčiarkuje režisér. V jeho novom príbehu dominuje fantázia, humor a poézia.

 

img

 

"Môj Lukáš, syn Alžbetky a Jakuba, sa vyberie do sveta hľadať šťastie a lásku. Na svojej púti sa často dostane na rázcestie a musí si vybrať, ktorou cestou sa vydá. A každé rozhodnutie, či už dobré alebo zlé, mu zmení život. Rovnako ako nám v reálnom živote. Vytvoril som bizarný svet snov, ktoré sa stávajú realitou..." dodáva Jakubisko.

 

img

 

Hlavnou postavou nového príbehu je Lukáš, ktorého stvárňuje mladý herec a známy slovenský youtuber Lukáš Frlajs. V hlavnej ženskej postave Lucie sa predstaví Valéria Frištik. Vo filme si zahrali i ďalší slovenskí a českí herci, medzi nimi Ivan Romančík, René Štúr, Dan Nekonečný, Valérie Zawadská, Ľubomír Paulovič, Andrea Verešová, Klára Cibulová, Darja Paulovič a iní.

 

img

 

Pôvodný film "Perinbaba" mal preméru 1. októbra 1985. Hlavným hrdinom príbehu je Jakub, ktorý vyrastá so starenkou, ktorá sa starala o sneh. Rozhodne sa však vrátiť sa na zem, kde spozná krásnu Alžbetku. Ich osudy sa spoja a príbeh končí svadbou. Pokračovanie obľúbenej vianočnej rozprávky dvoch národov si budeme môcť pozrieť už v prvel polovici roka 2020. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies