Yoko Ono je proti predčasnému prepusteniu vraha Johna Lennona

NETKY.SK • 9 August 2010, 06:24 • 2 min
Yoko Ono je proti predčasnému prepusteniu vraha Johna Lennona

Yoko Ono je proti predčasnému prepusteniu vraha Johna Lennona

slovakia

left justify in out

img

Tri desaťročia po smrti Johna Lennona jeho vdova Yoko Ono vyhlásila, že je proti predčasnému prepusteniu vraha jej manžela z väzenia, pretože stále predstavuje potenciálnu hrozbu.
      Lennonova vdova vo štvrtok uviedla, že sa snaží byť "praktická" v odpovediach na otázky o tom, že Mark Chapman zostáva naďalej za mrežami za zastrelenie popovej legendy. Johna Lennona zabil 8. decembra 1980 pred obytným domom v newyorskej štvrti Manhattan, kde hudobník býval. Chapmana opakovane odmietli úrady predčasne prepustiť a tento mesiac sa má štát New York jeho prepustením znova zaoberať.
      Yoko Ono vyhlásila, že Chapman by mohol byť nebezpečný pre ňu, ďalších členov rodiny a možno aj sám pre seba. Bližšie to však nevysvetlila.
      Na poslednom pojednávaní o predčasnom prepustení Chapman vyhlásil, že sa hanbí za vraždu bývalého člena Beatles a je mu to ľúto. Súdnej porote povedal, že chápe závažnosť svojho konania a je už iným človekom.
      Yoko Ono (77) vyslovila vyjadrenia na stretnutí Asociácie televíznych kritikov. Diskutovala s jej členmi o novom dokumentárnom filme verejnoprávnej televízie PBS o Lennonovej rodine a umeleckom živote v New Yorku v 70. rokoch minulého storočia.
      Dokumentárny film "LennonNYC" odvysielajú 22. novembra v rámci seriálu verejnoprávnej televízie, nazvanom "American Masters". Jeho súčasťou sú vzácne štúdiové nahrávky, nezverejnené filmové pasáže a domáce filmy. Informovala o tom producentka Susan Lucyová. Yoko Ono poskytla povolenie a patrila tiež medzi osoby, s ktorými tvorcovia urobili pre dokument interview.
      Vdova pri pohľade do minulosti povedala, že jej život s Lennonom bol občas "strastiplný" a jeho láska k New Yorku nakoniec vyústila do tragédie.
      "Film je o New Yorku, meste, do ktorého bol zamilovaný. A čudné je, že mesto, ktoré tak veľmi miloval, ho zabilo. Bola to jeho láska a bola to jeho smrť," povedala Yoko Ono.
      John Lennon by sa v októbri dožil 70 rokov.

Zdroj: TASR/Assiciated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies