WTA: V Cincinnati Halepová vo finále proti Williamsovej

NETKY.SK • 23 August 2015, 11:21 • 2 min
WTA: V Cincinnati Halepová vo finále proti Williamsovej

CINCINNATI - Rumunská tenistka Simona Halepová vyzve svetovú jednotku Serenu Williamsovú v súboji o turnajový titul na prestížnom podujatí Western & Southern Open v americkom Cincinnati.

slovakia

left justify in out

Halepová nasadená ako tretia v semifinále jednoznačne prevýšila nenasadenú Srbku Jelenu Jankovičovú, ktorú zdolala 6:1, 6:2. Turnajová jednotka Serena Williamsová v druhom semifinále zdolala Ukrajinku Elinu Svitolinovú (14.) 6:4, 6:3.


Halepová zahrala 22 víťazných úderov a využila 7 z 10 brejkových príležitostí. Štvrťfinálová premožiteľka Karolíny Schmiedlovej Jankovičová s ňou nedokázala držať krok. Rumunka sa vďaka druhému postupu do finále v sérii (pred týždňom v Toronte nestačila na Švajčiarku Belindu Bencicovú) vrátila späť na druhé miesto vo svetovom rebríčku pred Rusku Mariu Šarapovovú.


„Veľmi si vážim to, že som postúpila do druhého finále počas dvoch týždňov. Ďakujem aj divákom za skvelú podporu,“ uviedla Halepová v pozápasovom interview na dvorci.


Bilancia vzájomných zápasov finalistiek je jednoznačne na strane skúsenej Američanky (5:1). V tomto roku sa obe hráčky stretli iba raz - v semifinále v Miami a S. Williamsová zvíťazila v trojsetovej dráme 6:2, 4:6, 7:5. „Moja súperka hrá výborne. Dvakrát za sebou byť vo finále, to nie je len tak. Musím byť maximálne pripravená, ak chcem uspieť,“ povedala pred finálovým súbojom S. Williamsová na serveri WTA.

Dvojhra - semifinále:
Serena Williamsová (USA-1) - Elina Svitolinová (Ukr.-14) 6:4, 6:3
Simona Halepová (Rum.-3) - Jelena Jankovičová (Srb.) 6:1, 6:2


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies