Zrekonštruovaný úsek cesty pri Dolných Orešanoch sprejazdnia 1. septembra

NETKY.SK • 30 August 2023, 13:30 • 2 min
Zrekonštruovaný úsek cesty pri Dolných Orešanoch sprejazdnia 1. septembra

Dolné Orešany - Úsek cesty II/502 pri Dolných Orešanoch od hranice Bratislavského a Trnavského kraja po križovatku v centre Dolných Orešian v dĺžke 3,8 kilometra bude sprejazdnený od piatka 1. septembra. TASR o tom informoval odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja .

slovakia

left justify in out

"Modernizácia cesty napreduje podľa harmonogramu. Dokončený úsek bude sprejazdnený pre osobnú aj autobusovú dopravu. Vzhľadom na to, že stavebné práce priebežne pokračujú medzi Dolnými a Hornými Orešanmi, bude nákladná tranzitná doprava i naďalej odklonená," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič. Ako doplnil, cena stavebných prác je v sume 3,6 milióna eur, pričom TTSK na tento účel získal nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu . "Na modernizáciu cesty plánujeme nadviazať ďalším úsekom v dĺžke 4,9 kilometra od Horných Orešian po Smolenice. Kraj v tejto súvislosti podal žiadosť o nenávratný finančný príspevok vo výške takmer piatich miliónov eur," informoval. Počas prvej etapy modernizácie bolo zrealizované odfrézovanie pôvodných asfaltových vrstiev, rozšírenie vozovky v extraviláne Dolných Orešian, výmena priepustov s úpravou krajníc a hydroosev. Počas uplynulých týždňov boli položené nové asfaltové vrstvy a tiež zrealizované zvislé a vodorovné dopravné značenie, vrátane optických psychologických bŕzd. Zároveň boli osadené zvodidlá a vybudované dve autobusové zastávky. Samosprávny kraj pokračuje v modernizácii ďalším úsekom od centra Dolných Orešian po začiatok obce Horné Orešany, pričom celková dĺžka modernizácie predstavuje 5,7 kilometra. Počas realizácie druhej etapy bude úsek od križovatky v centre Dolných Orešian po začiatok obce Horné Orešany úplne uzatvorený. Osobná doprava bude odklonená cez Košolnú a Suchú nad Parnou a autobusy budú od 4. septembra opäť obchádzať rekonštruovaný úsek po miestnej účelovej komunikácii. Tranzitná nákladná doprava je počas obidvoch etáp odklonená v Modre smerom na Budmerice, Ružindol a Trnavu. Dopravná obslužnosť Dolných Orešian prímestskými autobusmi ostáva nezmenená. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TASR/ Foto: FB Trnavský kraj online
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies