Manchester City zvýši kapacitu Etihad Stadium na 60.000 divákov

NETKY.SK • 18 Apríl 2023, 18:00 • 2 min
Manchester City zvýši kapacitu Etihad Stadium na 60.000 divákov

MANCHESTER - Úradujúci anglický futbalový majster Manchester City predstavil plány na rozšírenie kapacity svojho štadióna. Po dobudovaní by sa malo na tribúny Etihad Stadium zmestiť viac ako 60.000 divákov.

slovakia

left justify in out

Projekt počíta aj s novým hotelom, klubovým múzeom a ďalšími obchodmi a zariadeniami. Celkovú investíciu odhaduje klub Premier League na 300 miliónov libier. Ako v utorok informovala agentúra AFP, kapacita štadióna by sa mala rozšíriť približne o 7000 miestProjekt zahŕňa aj novú fanúšikovskú zónu, klubový obchod, múzeum a hotel so 400 lôžkami.

 

img

 

Minulý týždeň sa Etihad dostal na zoznam 10 štadiónov, ktoré by mohli hostiť zápasy majstrovstiev Európy v roku 2028 v prípade úspešnej kandidatúry Spojeného kráľovstva a Írska. Štadión City by mal mať počas EURO kapacitu 61.000 divákov. "Našou prioritou je miestna komunita. Verím, že tento návrh prinesie pre ňu dlhodobé ekonomické a sociálne príležitosti," uviedol výkonný riaditeľ "Citizens" Danny Wilson. Etihad Campus, ktorý pozostáva aj z tréningového centra a sídla klubu, oficiálne otvorili v roku 2012. Predchádzajúce rozšírenie južnej tribúny na Etihad Stadium dokončili pred ôsmimi rokmi. V súčasnosti má štadión na futbalové zápasy kapacitu 53.400 miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies