WTA Dauha: Fantastická Cibulková je už v semifinále, zdolala Stosurovú

NETKY.SK • 16 Február 2017, 16:26 • 2 min
WTA Dauha: Fantastická Cibulková je už v semifinále, zdolala Stosurovú

DAUHA - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v katarskej Dauhe. Vo štvrťfinále ako nasadená trojka po prvý raz v kariére zdolala Austrálčanku Samanthu Stosurovú 7:5, 6:4. V predchádzajúcich piatich vzájomných zápasoch neuhrala proti šampiónke US Open z roku 2011 ani set. V dueli o postup do finále nastúpi v piatok proti víťazke súboja medzi druhou nasadenou Češkou Karolínou Plíškovou a Číňankou Šuai Čang.

slovakia

left justify in out

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu so Stosurovou, keď hneď v úvodnom geme prelomila podanie Austrálčanky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Za stavu 3:1 zápas na niekoľko minút prerušili pre dážď. Pauza nevyviedla slovenskú jednotku z miery a po ďalšom brejku odskočila súperke na 5:1. Stosurová nezložila zbrane a šnúrou štyroch gemov vyrovnala na 5:5. V jedenástom geme však neuhrala pri svojom servise ani fiftín a Cibulková napokon dotiahla úvodný set do úspešného konca.-Za stavu 6:5 premenila v poradí piaty setbal.

 

Stosurovej, ktorá mala v nohách trojsetový duel 2. kola proti Češke Barbore Strýcovej, nevychádzalo podľa predstáv prvé podanie, po druhom servise sa dostávala pod tlak Cibulkovej. V druhom dejstve Stosurová zvýšila agresivitu a vo štvrtom geme si vypracovala dva brejkbaly, Cibulková však vzápätí získala štyri fiftíny v rade, vyrovnala na 2:2 a v koncovke slávila úspech. Za stavu 4:4 po úspešnom obhodení zobrala Stosurovej podanie a v ďalšom geme využila hneď prvý mečbal. Cibulková má v Dauhe už istú prémiu 36.850 dolárov pred zdanením a 185 bodov do svetového rebríčka WTA.

 

Cibulková mala z prvého víťazstva nad Stosurovou veľkú radosť. "Zdolať prvýkrát Sam je super pocit. Nová taktika slávila úspech. Museli sme s trénerom niečo zmeniť, aby som mala šancu nad ňou zvíťaziť. Hrala som veľmi dobre, v dôležitých momentoch ma podržalo podanie. Bol to vyrovnaný zápas, o ktorom rozhodlo pár loptičiek. Sam odohrala trojseťák proti Strýcovej, no je to bojovníčka. Postupne sa dostala do zápasu a bola stále nebezpečnejšia. Podmienky boli náročné. Som rada, že som v Dauhe prvýkrát medzi elitným kvartetom. Fanúšikovia boli skvelí, ďakujem im za podporu," povedala zverenka trénera Mateja Liptáka v prvom interview priamo na kurte.

 

dvojhra - štvrťfinále:

 

Dominika CIBULKOVÁ (3-SR) - Samantha Stosurová (Austr.) 7:5, 6:4

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies