Wolfsburg siahol po holandskom trénerovi Andriesovi Jonkerovi

NETKY.SK • 27 Február 2017, 14:29 • 2 min
Wolfsburg siahol po holandskom trénerovi Andriesovi Jonkerovi

WOLFSBURG - Holanďan Andries Jonker prevezme trénerské žezlo v nemeckom futbalovom klube VfL Wolfsburg od odvolaného Valériena Ismaela.

slovakia

left justify in out

Francúza odvolali po tom, čo hráči VfL pod jeho vedením zvíťazili iba päťkrát. Wolfsburg do ročníka 2016/2017 vstupoval s trénerom Dieterom Heckingom, toho však vedenie klubu prepustilo po siedmich kolách a nahradil ho Ismael. "Vlkom" momentálne patrí 14. miesto v tabuľke I. bundesligy a je iba dva body nad pásmom zostupu.

Päťdesiatštyriročný Jonker naposledy pracoval pri mládežníkoch londýnskeho Arsenalu. Zmluvu podpísal do roku 2018. "Andries dobre pozná Wolfsburg a bol v pravidelnom kontakte s klubom aj po odchode do Londýna. Oba tieto faktory nám umožnili rýchlo vyriešiť našu situáciu," vysvetlil voľbu športový riaditeľ VfL Olaf Rebbe.

Jonker sa do nemeckej bundesligy dostal ako asistent Louisa van Gaala v Bayerne Mníchov. Po odvolaní krajana v roku 2011 päť zápasov viedol mužstvo ako hlavný tréner. Vo Wolfsburgu pôsobil v rokoch 2012 - 2014, asistoval Felixovi Magathovi, Lorenzovi-Güntherovi Köstnerovi a Heckingovi. Skúsenosti zbieral aj v Barcelone či v holandských kluboch.

"Vlci" zo siedmich zápasov vo všetkých súťažiach od konca zimnej prestávky prehrali päť, nezabrali ani posily ako Yunus Malli alebo Riechedly Bazoer. V piatkovom bundesligovom súboji podľahli na domácom ihrisku 1:2 Werderu Brémy, ktorý sa na nich bodovo dotiahol.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies