Winterkorn sa chystá odstúpiť aj z ďalších postov vo Volkswagene

NETKY.SK • 12 Október 2015, 09:38 • 2 min
Winterkorn sa chystá odstúpiť aj z ďalších postov vo Volkswagene

WOLFSBURG - Martin Winterkorn, bývalý riaditeľ nemeckej automobilky Volkswagen (VW), ktorý sa minulý mesiac pre emisný škandál vzdal svojej funkcie, sa chystá odstúpiť aj z ďalších postov v automobilovom koncerne. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na článok v dnešnom vydaní denníka Süddeutsche Zeitung a správy televíznych staníc NDR a WDR.

slovakia

left justify in out

Nemecké médiá, ktoré však neuvádzajú zdroje svojich informácií, tvrdia, že Winterkorn v najbližších dňoch oznámi svoje rezignácie, keď sa vyriešia všetky zostávajúce formality. Je totiž pod tlakom nemeckej spolkovej krajiny Dolné Sasko, ktorá je druhým najväčším akcionárom automobilky.

 

Winterkorn je zatiaľ stále riaditeľom rodinnej holdingovej spoločnosti Porsche SE, ktorá má pod kontrolou väčšinový podiel vo Volkswagene, a tiež predsedom správnej rady dcérskej automobilky Audi, výrobcu nákladných vozidiel Scania a nového holdingu Truck & Bus.

 

Volkswagen odmietol komentovať informácie, ktoré zverejnili nemecké médiá. Vedenie spoločnosti už predtým uviedlo, že rozhodnutia o ďalšom pôsobení Winterkorna sú v kompetencii dozorných rád jednotlivých dcérskych spoločností.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies