Wimbledon: Schmiedlová prehrala v 1. kole dvojhry s Cornetovou

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 15:19 • 2 min
Wimbledon: Schmiedlová prehrala v 1. kole dvojhry s Cornetovou

LONDÝN - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová prehrala v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (23. júna - 6. júla, celková dotácia 25 miliónov libier, tráva) s favorizovanou Francúzkou Alizé Cornetovou nasadenou ako dvadsiatou piatou za 132 minút 6:4, 4:6, 2:6.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročná Košičanka "Kajka" Schmiedlová, 58. vo svetovom rebríčku WTA, nedokázala proti 24-ročnej niekdajšej 11. hráčke renkingu Cornetovej (24.) nadviazať na hladký úspech 6:3, 6:0, ktorý dosiahla vlani na antuke v poľských Katoviciach. 

Obe aktérky urobili 32 nevynútených chýb, postupujúca bola na "winnery" lepšia 23:17. Slovenka si neprospela 5 dvojchybami. Francúzka zvládla 10 z 12 zákrokov pri sieti a zužitkovala 5 z 11 brejkbalov, zdolaná premenila 3 z 8 príležitostí na príjme. 

 

Finalistka dvojhry dievčat na parížskom Roland Garros 2012 Schmiedlová začala proti juniorskej šampiónke z francúzskej metropoly 2007 Cornetovej veľmi nádejne. V otváracom geme odvrátila dva brejkbaly v rade, v druhej hre využila svoju tretiu možnosť a čoskoro mala dokonca už 4:0. Potom síce prehrala dva gemy a pri skóre 5:3 sa nedopodávala k zisku tohto dejstva, ale následne zabrala na returne - 6:4. V druhej časti viedla Slovenka 2:1 a 30:15 na príjme, napokon však v tejto fáze klesla na 2:4. V siedmej hre síce eliminovala brejkbal, už sa však nevyhla rozhodujúcemu setu. Cornetová ako podávajúca v desiatej hre dala druhý setbal od skóre 40:15. Navyše, na začiatku tretej časti unikla na 2:0. Neskôr v pohode upravila na 3:1 a cez dva jednotlivé brejkbaly aj na 4:2. Ukázalo sa, že to bola posledná šanca outsiderky: Schmiedlová totiž vzápätí prišla o servis na 2:5 a skúsená Cornetová už neváhala. 

 

"Bol to dobrý zápas, štýlom sme podobné hráčky. Ona v treťom sete lepšie servovala, čo bolo na tráve dôležité. Tiež som mala asi viac hrať popri čiarach a v dôležitých okamihoch výraznejšie riskovať," uviedla Karolína Schmeidlová pre agentúru SITA. 

 

Francúzka bude v 2. kole singlovej súťaže v All England Lawn Tennis and Croquet Clube čeliť postupujúcej zo zápasu Jovana Jakšičová (Srb.) - Petra Cetkovská (ČR). 

 

Zverenkyňa Milana Martinca v rámci programu NTC Karolína Schmiedlová si odnáša 10 bodov do počítačového poradia a štartovné 27 000 libier brutto. Na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka 2014 sa ešte predstaví vo štvorhre po boku krajanky Jany Čepelovej. 

 

Schmiedlovej sa nepodarilo pripomenúť prienik do 3. kola nedávneho RG, čo je jej doterajší rekord na Majors. Na Wimbledone debutovala v "main draw" vlani, ako lucky loserka z kvalifikácie prehrala v 1. kole s austrálskou grandslamovou šampiónkou Samanthou Stosurovou. 


Dvojhra žien - 1. kolo: 
Alizé Cornetová (Fr.-25) - Karolína Schmiedlová (SR) 4:6, 6:4, 6:2 za 132 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies