Wimbledon: Kvitová do štvrťfinálového derby so Záhlavovou-Strýcovou

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 19:10 • 2 min
Wimbledon: Kvitová do štvrťfinálového derby so Záhlavovou-Strýcovou

LONDÝN - Česká tenistka Petra Kvitová nasadená ako šiesta piaty raz za sebou postúpila do štvrťfinále medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka na tráve v Londýne.

slovakia

left justify in out

Wimbledonská šampiónka zo sezóny 2011 zvíťazila v pondelňajšom zápase osemfinálového 4. kola dvojhry žien nad čínskou líderkou deblového renkingu Šuaj Pcheng za 61 minút presvedčivo 6:3, 6:2. Na "winnery" dominovala 25:13 a urobila len o jednu nevynútenú chybu viac - 7:6. Zvládla 9 z 11 zákrokov pri sieti.

 

Dvadsaťštyriročná ľavoruká rodáčka z Bílovca Kvitová sa teraz v All England Lawn Tennis and Croquet Clube pokúsi vyhnúť čistému hetriku nezdarov vo štvrťfinále. Pri skóre 3:1 bude čeliť o štyri roky staršej krajanke Barbore Záhlavovej-Strýcovej (43.). 

Kvitová v 3. kole v šlágri zastavila americkú miestnu 5-násobnú šampiónku Venus Williamsovú. Na inom vrcholnom podujatí ako tomto naposledy bola aspoň vo štvrťfinále v roku 2012 na parížskom antukovom Roland Garros (semifinále). České derby prichádza do úvahy aj na semifinálovú fázu, keďže v tejto sekcii "pavúka" je vo štvrťfinále Lucie Šafářová.

 

Dvojhra žien - 4. kolo (osemfinále): 
Petra Kvitová (ČR-6) - Šuaj Pcheng (Čína) 6:3, 6:2 za 61 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies