Wildersova strana pred voľbami sľubuje, že z Holandska vyženie islam a migrantov

NETKY.SK • 26 August 2016, 18:57 • 2 min
Wildersova strana pred voľbami sľubuje, že z Holandska vyženie islam a migrantov

HAAG - O nutnosti deislamizácie Holandska, ale aj o vyhostení žiadateľov o azyl a migrantov z moslimských krajín nielen z tejto krajiny, ale aj z územia Európskej únie sa okrem iného hovorí v predvolebnom programe euroskeptickej Strany slobody (PVV) známeho odporcu islamu Geerta Wildersa.

slovakia

left justify in out

Práve tento pravicový subjekt ako prvý z relevantných holandských politických strán zverejnil svoj program pred voľbami, ktoré sa v Holandsku uskutočnia v marci 2017, vyplýva z informácií tlačovej agentúry MTI.

 

V straníckom dokumente sa v súvislosti s deislamizáciou krajiny hovorí aj o zákaze Koránu, mešít, moslimských škôl, ale aj záchytných zariadení pre žiadateľov o azyl. Vyzýva sa v ňom tiež na zákaz nosenia moslimských šatiek pod hrozbou trestného stíhania.

 

Prieskumy verejnej mienky naznačujú, že v Holandsku je v súčasnosti práve PVV najpopulárnejšou politickou stranou. Znalci pomerov však upozorňujú, že Wildersove názory by aj v prípade volebného víťazstva PVV výrazne sťažili, ak nie znemožnili dosiahnutie dohody o koaličnej spolupráci s ďalšími stranami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies