Wenger si pri svojej rezignácii vypočul aj hlas fanúšikov

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 13:33 • 2 min
Wenger si pri svojej rezignácii vypočul aj hlas fanúšikov

LONDÝN - Na odchod Arséna Wengera z londýnskeho futbalového FC Arsenal po tejto sezóne mal vplyv hlas fanúšikov klubu. Prezradil to samotný tréner, ktorý po nedeľňajšom domácom stretnutí v Premier League proti West Hamu United (4:1) povedal, že pri rozhodovaní čiastočne vypočul volanie fanúšikov.

slovakia

left justify in out

"Nie je to o únave. Osobne si myslím, že nás v zahraničí rešpektujú viac ako v Anglicku. Naši priaznivci nepôsobili spolupatrične s klubom, ako by som chcel, a to ma mrzelo," povedal Wenger. Na lavičke "kanonierov" strávil 22 rokov. Arsenal priviedol k trom ligovým titulom a siedmim triumfom v FA Cupe. V roku 2006 postúpil až do finále Ligy majstrov, v ktorom podľahol FC Barcelona (1:2).

Arsenal sa postupne kvalitatívne vzďaľoval od elitných anglických i európskych klubov. Wenger sa dostával čoraz častejšie pod paľbu fanúšikov, ktorým sa nepozdávala jeho prestupová politika a absencia špičkových hráčov v kádri. Aj nedeľňajší domáci zápas proti West Hamu (4:1) lemovali "antiwengerovské" transparenty na tribúnach. "Nechcem tvoriť hlúpe novinové titulky. Ľudia ma nepohoršujú, rozhodol som sa konať v prospech klubu," uviedol Wenger a dodal: "Nemá to nič spoločné s fanúšikmi; nie sú šťastní, to chápem."

Wengerovi sa počas dlhoročného pôsobenia podarilo vybudovať úspešnú značku. Sám si uvedomuje, že jeho práca presiahla futbal i celkovo šport. Hoci na veľkú trofej čaká Arsenal 24 rokov, stále si udržiava vysokú popularitu.

 

"Samozrejme, som šťastní, keď sú fanúšikovia spokojní, ale každé rozhodnutie v kariére som urobil najmä v prospech tímu. Tento klub má vo svete skvelý imidž. Šport nie je iba o víťazstvách a prehrách, je to niečo väčšie. Pre mňa bolo vždy dôležitejšie ako vyzeráme vo svete, akú inšpiráciu ponúkame deťom v Afrike, Číne či Amerike," vysvetlil 68-ročný Francúz.

"Venoval som Arsenalu najlepšie roky života. Keď som sem prišiel, mal som 46 a pracoval som sedem dní v týždni po celých dvadsaťdva rokov. V takom prípade sa nedá odísť s jednoduchým ´ďakujem a dovidenia´. Posledný zápas bude veľmi ťažký, ale mám aj iné starosti a verím, že to prekonám. Môjmu nástupcovi som zanechal zdravý tím a dobré podmienky, úprimne si želám, aby sa mu najbližších 20 rokov darilo ešte lepšie ako mne," dodal Wenger, ktorý odmietol prezradiť svoje budúce smerovanie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies