Strana SaS víta rozhodnutie, že podmienkou účasti na omšiach s pápežom bude plná zaočkovanosť

NETKY.SK • 21 Júl 2021, 06:27 • 2 min
Strana SaS víta rozhodnutie, že podmienkou účasti na omšiach s pápežom bude plná zaočkovanosť

BRATISLAVA - Vládna strana Sloboda a Solidarita víta rozhodnutie ministra zdravotníctva Slovenskej republiky Vladimíra Lengvarského, že podmienkou návštevy svätých omší, ktoré bude v septembri na Slovensku celebrovať pápež František, bude plná zaočkovanosť účastníkov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Predsedníčka Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková doplnila, že ju tento krok veľmi teší. „Udalosť s tisícami ľudí na malom priestore je vždy veľmi riziková, preto je podmienka očkovania namieste. Rovnako ma teší, že aj katolícka cirkev na Slovensku jednoznačne očkovanie podporuje. Koniec koncov, aj sám pápež František verí vedcom a nechal sa očkovať. Toto je určite vzor hodný nasledovania," napísala Bittó Cigániková na sociálnej sieti.

 

 

Prečítajte si: REPORTÁŽ: Pápeža Františka uvidia naživo na omšiach len plne zaočkovaní obyvatelia, ozrejmil minister Lengvarský

Hlava katolíckej cirkvi pápež František začiatkom júla potvrdil, že v septembri oficiálne navštívi Slovensko. Návšteva by mala trvať od 12. do 15. septembra 2021. Podmienkou návštevy svätých omší, ktoré bude v septembri na Slovensku celebrovať pápež František, je nevyhnutná plná zaočkovanosť účastníkov. Uviedol to minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies