Weiss odmietol zahraničie, Slovensko povedie ďalšie štyri roky

NETKY.SK • 13 Júl 2010, 12:47 • 2 min
Weiss odmietol zahraničie, Slovensko povedie ďalšie štyri roky

Weiss odmietol zahraničie, Slovensko povedie ďalšie štyri roky

slovakia

left justify in out

img

Vladimír Weiss st. zostáva trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie. Po úspešnom účinkovaní národného tímu na MS v Juhoafrickej republike a jeho účasti v osemfinále sa 45-ročný Weiss dohodol s vedením Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na pokračovaní spolupráce. V utorok na tlačovej konferencii v bratislavskom Hoteli Crowne Plaza podpísal zmluvu na štyri roky zahŕňajúcu kvalifikačné obdobie ME 2012 a MS 2014.
      "Bolo by chybou, keby sme nepokračovali v spolupráci s trénerom Weissom. Pre slovenský futbal je to dobrá správa. Trénerovi želám do ďalšej práce pevné zdravie, správnu ruku pri zostavovaní mužstva, dobrých spolupracovníkov a podporu fanúšikov," povedal viceprezident SFZ Stanislav Strapek. Samotný kouč verí, že postupom do osemfinále MS nedosiahol so slovenským mužstvom vrchol: "Na rozmyslenie, či podpíšem zmluvu, som mal krátky čas. Pravda, ponuka bola na stole už takmer pol roka. Už vtedy som dal svoje slovo a chcel som ho dodržať," komentoval Weiss st. svoje rozhodnutie.
      Záujem o osobu bývalého úspešného kouča Artmedie Petržalka a Saturnu Moskovská oblasť bol aj v zahraničí, ale Weissa st. ponuky z hľadiska športových ambícií nenadchli: "Boli tam lukratívne ponuky, ale nie z krajín, ktoré by ma futbalovo napĺňali. Myslím si, že so slovenským tímom spolu ešte môžeme niečo dokázať, lebo je mladý, ale po týchto MS už aj skúsený. Zmluva je korektná, výhodná pre obe strany. Znie na štyri roky, ale obsahuje viaceré klauzuly, lebo vo futbale sa môže stať zo dňa na deň hocičo," dodal kouč SR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies