Washington vyhral v New Jersey 6:4, Martin Fehérváry nebodoval

NETKY.SK • 26 Október 2023, 09:40 • 2 min
Washington vyhral v New Jersey 6:4, Martin Fehérváry nebodoval

NEW YORK - Hokejisti Washingtonu Capitals sa odpútali z poslednej priečky Východnej konferencie NHL. V jedinom dueli v noci na štvrtok zvíťazili na ľade New Jersey Devils 6:4 a prerušili šnúru troch prehier. Slovák Martin Fehérváry sa do kanadského bodovania nezapísal, no bol tretí najvyťaženejší hráč tímu a minutážou 22:14 prekonal svoje doterajšie sezónne maximum.

slovakia

left justify in out

Fehérváry nastúpil v prvej obrannej dvojici Capitals, bol líder zápasu v štatistike bodyčekov (6), zaznamenal aj štyri zblokované strely a jeden pokus na bránku domácich. Washington potiahol k triumfu dvojgólový Dylan Strome. Po góle a asistencii si pripísali Alex Ovečkin a Anthony Mantha, Jevgenij Kuznecov pridal dve asistencie. Víťaznú premiéru v NHL zažil brankár Hunter Shepard, ktorý zneškodnil 18 striel súpera. Pre Ovečkina to bol 824. gól v základnej časti, ešte 70 mu chýba na lídra historickej tabuľky Wayna Gretzkého.


Washingtonu vyšla parádne prvá tretina, v ktorej si vypracoval trojgólový náskok. Do bránky Devils sa na začiatku druhej časti postavil Vítek Vaněček namiesto Akiru Schmida a domáci dokázali otočiť skóre na 4:3 vo svoj prospech štyrmi gólmi v priebehu 6 minút a 30 sekúnd. Tyler Toffoli si pripísal tri body (2+1) a Jack Hughes tri asistencie. Tretia tretina už bola opäť v réžii Capitals, skórovali v nej postupne Strome, Connor McMichael i Ovečkin a priviedli svoj tím k zisku dvoch bodov.

"Nehrali sme v predchádzajúcich dueloch príliš dobre, ale poučili sme sa z chýb a vrátili sme sa k našej hre. Dosiahli sme cenný triumf na ľade veľmi dobrého tímu," zhodnotil pre zámorské médiá útočník hostí T.J. Oshie. "Po druhej tretine to síce s nami nevyzeralo dobre, ale po dohovore v kabíne sme to opäť správne uchopili." Washington dokázal na ľade Devils skórovať šesťkrát, hoci v predchádzajúcich piatich stretnutiach dal spolu iba sedem gólov.


Tréner domácich Lindy Ruff nešetril po nevydarenom stretnutí kritikou: "Dnes sme dostali to, čo sme si zaslúžili. Naša hra s pukom bola hrozná, nevedeli sme si poriadne prihrať a boli sme príliš mäkkí." Jeho náprotivok Spencer Carbery vyzdvihol hru tímu v poslednej tretine. "Rýchlym gólom v presilovke sme udali tón tretej periódy a v záverečných desiatich minútach sme urobili dosť správnych rozhodnutí, aby sme si náskok postrážili," zdôraznil kouč Capitals.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: HokejPortal
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies